Kennel

From the sanpowro staat ingeschreven bij de golden retriever club Nederland en wij fokken dan ook uitsluitend volgens de regels die deze kynologische vereniging daarvoor hebben opgesteld.

Voordat wij tot dekken van een van onze teven overgaan, hebben we al een heel traject doorlopen, d.w.z. div. shows gelopen / HD röntgen foto’s zijn gemaakt en er is een jaarlijks PRA / Cataract oogonderzoek gedaan. En als alles tot een bevredigend en verantwoord resultaat heeft geleid dan pas gaan wij op zoek naar een dekreu die in de lijn der verwachting ligt om tot een optimaal resultaat te kunnen komen van onze uitgangspunten, dat is om een gezonde/mooie en karaktervolle/vriendelijke golden retriever op de wereld neer te zetten.

Wij doen dit fokken uitsluitend als hobby, gezondheid en karaktereigenschappen staan bij ons hoog in het vaandel, maar schoonheid is zeker ook belangrijk, maar zeg tot zelf….goldens zijn toch al geweldige mooie honden van hun zelf.

Hooguit een a twee nesten hebben wij per jaar, zodat wij hiervoor ook geheel kunnen gaan en er veel plezier aan beleven.

Het bevallen van de moederhond en verdere opgroei van haar pups gebeurd bij ons midden in de huiskamer zodoende krijgen de pups zeker de eerste tijd alle geluiden en indrukken te verwerken die zo doorgaans bij een ieder kunnen voorkomen, we spreken hier dan ook van een optimale socialisatie periode, want mens en dier contact is hier zeker volop aanwezig.

Verder worden zowel de moederhond als wel de pups voldoende ontwormd. Wanneer de pups ongeveer zes weken oud zijn krijgen ze de eerste inenting van de dierenarts die ze dan ook meteen verder onderzoekt, dan pas wordt er een dieren paspoort afgegeven.

Als het weer het toe laat gaan de pups na het onderzoek van de dierenarts ook geregeld met de auto een ritje maken naar een groot grasveld (waar geen uitwerpselen liggen) om daar lekker te kunnen ravotten.

Wij vinden dat dit ook hoort bij de socialisatie (indrukken opdoen van wat er zich zoal buiten afspeelt en het ervaren van het rijden in een auto).

Doorgaans bij week 7 worden de pups gechipt / stamboom aanvraag via Raad van Beheer ingediend, en dan zijn ze er klaar voor om bij de nieuwe eigenaars het wonderlijke wereldje van de mensheid (waarin ze een belangrijke bijdrage mogen leveren) te gaan ontdekken.

Nieuwe eigenaars krijgen vanaf de geboorte ruimschoots de gelegenheid om kennis te komen maken met de honds kinderen.

U mag op kraamvisite komen pas na twee weken vanaf de geboorte (dit om evt. bacteriële besmetting te voorkomen, maar ook om de moederhond de rust te gunnen samen met haar kindjes).

Maar in deze twee weken sturen wij u voldoende foto’s , dus u blijft zeker niet verstoken van beelden en verdere info.

Dit is een korte beschrijving van hoe wij het fokgebeuren beleven en daarmee omgaan, en daarom hopen wij dat dit u aanspreekt om met ons in contact te willen treden voor een vrijblijvende ontmoeting van zowel onze honden als wel met ons om hopelijk uw wens voor een trouwe metgezel te mogen verwezenlijken .

De mogelijkheid u zich op een belangstellende lijst te laten plaatsen is altijd aanwezig, maar onze wens is altijd een eerste ontmoeting bij ons thuis. (liefst ruim voor de bevalling).

Onze kennelnaam is ontstaan door onze eerste goldens.

Dat waren:

SANDO de eerste letters : SAN

POWER                           : POW

ROXANNE                         : RO

Dit geheel is de naam: SANPOWRO.

De naamsgevers zijn door ouderdom inmiddels overleden maar zijn nog altijd in ons hart aanwezig.

Met vriendelijke groet:

Petra en Jan Miche

Muurmosstraat 4 1314ML Almere

Tel: 036 5331221

j.miche@telfort.nl

www.sanpowro.eu